Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2006

Ανδρικός ευνουχισμός με τη χρήση μαγικών πρακτικών

Πρόκειται για τελετές ευνουχισμού που εφάρμοζαν στις πρώιμες δυτικές κοινωνίες.
(Προφανώς ποτέ δεν εξέλειπαν οι λόγοι για να εκδικηθεί κάποια ή κάποιος έναν άνδρα. Ας τα γράψω και εύχομαι να είναι αχρείαστα!)

Ο Albertus Magnus, θεολόγος του 13ου αιώνα, περιγράφει σε κείμενο του τη μαγική τελετή ευνουχισμού του θύματος:
Αυτός, ή αυτή, που για κάποιον λόγο επιδίωκε τον ευνουχισμό κάποιου κακομοίρη (ίσως όμως και παλιοβρομιάρη φαλλοκράτη της εποχής, δεν ξέρω να σας πω), έπαιρνε το πέος ενός πρόσφατα σκοτωμένου λύκου, και πήγαινε στην πόρτα του θύματος. Εκεί, αρκούσε να τον φωνάξει με το όνομά του, ενώ ταυτόχρονα έδενε μια άσπρη κλωστή γύρω από το πέος του λύκου. Αυτό, ήταν υπεραρκετό για να καταστήσει το θύμα, σεξουαλικά ανίκανο!
Η μαγική αυτή πρακτική της περίσφιξης του ανδρικού μορίου με νήμα, αντλούσε εμφανώς τις καταβολές της από πρακτικές ευνουχισμού των ζώων στην αγροτική ύπαιθρο και κατέστη το φόβητρο των ανδρών στη διάρκεια του 16ου και 17ου αιώνα – κυρίως στον αγροτικό πληθυσμό.
Στη Γαλλία, η μαγική πρακτική του ευνουχισμού, αποκαλούμενη aiguillette, ήταν ευρύτερα εδραιωμένη ως κατεξοχήν φοβία του ανδρικού πληθυσμού.
Ο Jean Bodin, μνημονεύει μια περίπτωση δίκης στην πόλη του Poitiers στη διάρκεια των θρησκευτικών πολέμων, όπου μια νέα γυναίκα, καλής μάλιστα υπόληψης, έκανε στο δικαστήριο επίδειξη περισσότερων από πενήντα διαφορετικών τρόπων δεσίματος της aiguillette, ανάλογα με την έκταση της επιδιωκόμενης βλάβης που ήθελε να προκαλέσει στον άλλο.
Στην περιοχή του Languedoc, ο τελετουργικός ευνουχισμός συνέβαινε στο εσωτερικό της εκκλησίας (!!!), την ώρα του γάμου και συνήθως γινόταν την ώρα της επίκλησης του ιερέα στο αδιαίρετο της ένωσης του ζευγαριού (ους ο Θεός συνέζευξεν, άνθρωπος μη χωριζέτω). Την ίδια στιγμή, ο «ευνουχιστής», έλεγε τη χαρακτηριστική φράση «αλλά ας το κάνει ο διάβολος», και έριχνε ένα νόμισμα πάνω από τον ώμο του.
Εάν δεν βρισκόταν το νόμισμα, ο γάμος ήταν καταδικασμένος.
Η αίσθηση της δαιμονικής απειλής στην ανθρώπινη γονιμότητα, κατέστη ιδιαίτερα οξεία στη διάρκεια του κυνηγιού των μαγισσών, παίρνοντας τη διάσταση μαζικής υστερίας με σαφείς σεξουαλικές προεκτάσεις. Άλλωστε τα ανθρώπινα αναπαραγωγικά όργανα ήταν το κατεξοχήν πεδίο επιρροής του σατανά.

.... Ωραίες εποχές!

Παράκληση: μην θεωρηθεί ότι προωθώ τεχνικές μαύρης μαγείας και μάλιστα σεξουαλικής, και καώ στην πυρά....ποτέ δεν ξέρεις τη μέρα σου ξημερώνει...


Υ.Γ. Είναι η 5η φορά που δημοσιεύω το ποστ και μετά από λίγο σβήνεται. Ελπίζω να μην ξαναγίνει.

15 σχόλια:

alzap είπε...

Ευχαριστώ σε. Δεν μπορούσα να καταλάβω πως μου συνέβη.
Αυτό που με βασανίζει τώρα είναι το ΠΟΥ βρήκε το λύκο.
Καλημέραααααα

alzap είπε...

Ευχαριστώ σε. Δεν μπορούσα να καταλάβω πως μου συνέβη.
Αυτό που με βασανίζει τώρα είναι το ΠΟΥ βρήκε το λύκο.
Καλημέραααααα

markos-the-gnostic είπε...

χαίρε μπέμπα
οι πρακτικές αυτές είναι πάντα χρήσιμες αν συνδυαστούν με λίγο κβαντικό αβεβαιωτισμό...

markos-the-gnostic είπε...

βλέπω ότι απέφυγες αυτή τη φορά την τοποθεσία του Languedoc. Γιατί άραγε;

bebelac είπε...

Alzap μην ανησυχείς. Θα ψάξω να βρω το αντίδοτο. Τι στην ευχή όλο και κάποιο ξόρκι θα υπάρχει!
Καλημέραααα και σε σένα!!!
(τρωγότανε το ντοματάκι???)

Μάρκο δεν τα ξέρω εγώ αυτά που λες για συνδυασμούς. Αν μπορείς να μου εξηγήσεις περιμένω με αγωνία γιατί κάποιον έχω στο νου μου και θέλω η πρακτική να πιάσει σίγουρα.

Αλεπού είπε...

Πάντα με ενδιαφέροντα θέματα. Εκπλήσσομαι ευχάριστα!

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

εγω εκπλησσομαι δυσάρεστα. ωραίες εποχές ε; θελω να μιλησω στο αλεπουδακι.

Ανώνυμος είπε...

@padrazo Έχω αρχίσει να ανησυχώ κι εγώ... ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!
-ΑΛΕΠΟΥΔΑΚΙ

bebelac είπε...

Αλεπού,ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
όποτε χρειαστείς λεπτομέρειες,στη διάθεσή σου!
Παντράζο, και Αλεπουδάκι, μη φοβάστε. Τα καλά αγόρια δεν κινδυνεύουν....αλλά καλό θα ήταν να προσέχουν για παν ενδεχόμενο.

Χαρτοπόντικας είπε...

Υ.Γ. Είναι η 5η φορά που δημοσιεύω το ποστ και μετά από λίγο σβήνεται. Ελπίζω να μην ξαναγίνει.
Εξήγηση: Το ποστ ειναι γένους αρσενικού

suigenerisav είπε...

Ναιι, ε? πρώτα τα γράφεις και "αχρείαστα να 'ναι"..
Ωραίο σκεπτικό. Αναρωτιέμαι τι σχόλια θα εισέπραττα αν αντιστρέφοντας τη θεματική περιέγραφα τι _ακριβώς_ συνέβαινε σε όσες [κατά βάση, 'όσες'], υπήρχε υποψία εμπλοκής τους σε τελετές μαγείας.
Τεσπα.. ;-)

Αυτός ο Bodin δεν παιζότανε ..
[υποθέτω αναφέρεσαι στο De la demonomanie des sorciers?]

Εγώ, πάντως, προτιμώ Carlo Ginzburg, στο Night Battles: Witchcraft & Agrarian Cults in the Sixteenth & Seventeenth Centuries για Ιταλία, Κeith Thomas, Religion and the Decline of magic: studies in popular beliefs in 16th and 17the cent Europe για Αγγλία, και ασφαλώς Natalie Zemon Davies για ότι έχει γράψει στο ζήτημα ..

Όπως και να 'χει, στην εποχή μας τα "ανθρώπινα αναπαραγωγικά όργανα (παραμένουν) το κατεξοχήν πεδίο επιρροής του σατανά"-ίσως γιατί στις δυτικές κοινωνίες τα χρησιμοποιούμε όλο και λιγότερο.
Είτε για να τεκνοποιήσουμε, αλλά ακόμη και για να τα δοκιμάσουμε ..

bebelac είπε...

Καλέ μου Χαρτοπόντικα, είναι και αυτό μια εξήγηση...

Άβελ, άστα να πάνε... και λίγα λες: Μια φίλη μου βρήκε προ ημερών στο μαγαζί της τρίχες ανακατεμένες με καρφίτσες και καταλαβαίνεις τι έπαθε... (όσο και να μη θέλεις ανησυχείς!)

Suigenerisav, ναι, please, γράψε για τις μάγισσες... ωραίο θέμα...
Πω ...πω, τι ευρυμάθεια είναι αυτή! Ντράπηκα για τις ταπεινές και μίνιμαλ γνώσεις μου...
Πάντως για το θέμα:Για την πρακτική του τελετουργικού ευνουχισμού της Aiguillette βλ.Emmanuel Le Roy Ladurie, "The Aiguillette: Castriation by magic" the Mind and Method of the Historian.
και επαναλαμβάνω: αχρείαστα...

Кроткая είπε...

Πωπωπω... τρομαχτικό!
Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις, θα ενδείκνυτο η χρήση των μαγικών σου!

suigenerisav είπε...

@
bebelac

Για τις μάγισσες δε γράφω-δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει: μη με βρούνε 'καστράτο' καμιά μέρα ..;-)
Να γράψω τίποτα για τη open-ending μάχη των φύλων, την αυτοβιογραφία της Jena Jameson, τη μηχανή μου-που καίει εσχάτως λάδια [ως ο αναβάτης της], τις βιωματικές παρατηρήσεις σε καθεστώς θερινής ραστώνης, ευχαρίστως ...
lol

bebelac είπε...

Krotkaya, καλή μου, πρόσεχε: Δεν είναι μαγικά "μου". Μην παρεξηγηθώ και με βρείτε κάρβουνο. Είναι δοκιμασμένες πρακτικές άλλων εποχών. Εγώ προσωπικά δεν τις έχω δοκιμάσει - προς το παρόν, (αν και μεταξύ μας έχω μπει στον πειρασμό...)

suigenerisav, δεν έχεις άδικο. Φύλαγε τα ρούχα σου ...