Κυριακή, Νοεμβρίου 05, 2006

…των μη θηλαστικών. –(Συνέχεια του προηγουμένου ποστ, πηγή το ίδιο βιβλίο)

Ενδιαφέροντα, και κυρίως ευφάνταστα παραδείγματα ερωτικής συμπεριφοράς και λειτουργίας από τον κόσμο των εντόμων και των ψαριών -(Όπως λέει και ο συγγραφέας : για τους ανθρώπους τους εντοιχισμένους στη γαμήλια τελετουργία, καλύτερα να μη μιλήσουμε…)
Ξεφεύγουμε λοιπόν τόσο από τους ανθρώπους, (εντοιχισμένους και μη), όσο και από τα θηλαστικά.

Παράδειγμα 1ον.
ΑΚΡΙΔΕΣ
Για πολύ καιρό πίστευαν ότι η ακρίδα καταβρόχθιζε το αρσενικό την ώρα που ζευγάρωναν από λαιμαργία. Πρόσφατα ανακάλυψαν ότι δεν είναι έτσι. Στην πραγματικότητα, ο εγκέφαλος του αρσενικού επενεργεί απαγορευτικά στην εκσπερμάτωση. Αν λοιπόν το θηλυκό θέλει να γονιμοποιηθεί, ο μόνος τρόπος για να το καταφέρει, είναι να λιώσει με τα δόντια του το κρανίο του φτωχού αρσενικού, που έτσι εκσπερματώνει με όλη του την άνεση.

Παράδειγμα 2ο
ΨΑΡΙΑ
Υπάρχει ένα ψάρι που ζει στα βαθιά. Το θηλυκό κουβαλάει κολλημένα στα πλευρά του δύο ή τρία αρσενικά, εκατό φορές πιο μικρά απ’ αυτό. Πρόκειται για τέλεια παράσιτα: κολλημένα στο σώμα του θηλυκού με το στόμα, διατηρούν μια άμεση επικοινωνία ανάμεσα στα δύο κυκλοφοριακά συστήματα, ενώνοντας κατά κάποιον τρόπο το αίμα τους. Πολύ γρήγορα το πεπτικό τους σύστημα, τα δόντια τους, η καρδιά τους και οι βρόγχοι τους ατροφούν και εξαφανίζονται. Το μόνο όργανο που τους μένει, είναι ένας τεράστιος όρχις, μοναδικός λόγος της ύπαρξής τους.

(Εγώ δεν είπα τίποτα, και μην διαβάσω τίποτε κακεντρεχή σχόλια….)

27 σχόλια:

Ο Καλος Λυκος είπε...

τίποτα δεν είπες, αλλά τα παραδείγματα εσύ τα διάλεξες...μαύρη χήρα!

:P

Alkyoni είπε...

μ άρεσε ειδικά το παράδειγμα με την ακρίδα :)
αν το "ήξερε" αυτό η αρσενική ακρίδα τί θα διάλεγε άραγε;
Άσε που μαι περίεργη και για τα σχόλια που θα γίνουν :)
Καλή βδομάδα φιλί

bebelac είπε...

Καλέ λύκε, το περίμενα αυτό το σχόλιο....

Alkyoni,
δεν ξέρω να σου απαντήσω σ΄αυτό που ρωτάς. Όσο για τα σχόλια, μπορείς να πάρεις μια ιδέα από του Καλού Λύκου. Και γω περίεργη είμαι.
Φιλιά πολλά.

allmylife είπε...

Τότε...των θηλαστικών!!!
απαπά, αγαπητή πρωί-πρωί:)))

αλκιμήδη είπε...

Αναρωτιέμαι οι θήλυκές ακρίδες και τα συγκεκριμένα θηλυκά ψαράκια νοιώθουν μοναξιά και ανολοκλήρωτες ή επειδή γνωρίζουν πως έτσι έφτιαξε η φύση τα αρσενικά τους δεν επιμένουν να αυταπατώνται περιμένωντας και ελπίζοντας σε φαντασιακές αρσενικές υποστάσεις

Όσο να 'ναι η συγκεκριμένη γνώση μάλλον προσφέρει μια γαλήνη οφειλόμενη στην αποδοχή της φύσης.

Ο Καλος Λυκος είπε...

ε, είπα να μην σε απογοητεύσω και περιμένεις μάταια...

:P again

Alexandra είπε...

αμαν... τόσο παράταιρο για μας, τόσο ουσιαστικό για την διαιώνισή τους...

καλησπέρα

Αλεπού είπε...

Όντως μεγάλη φαντασία στα έντομα και στα ψάρια. Αυτό για τις ακρίδες το έχω ακούσει και για τον σκορπιό και για τον ιππόκαμπο.

markos-the-gnostic είπε...

δηλ όλα για την αναπαραγωγή; ίσως... και να κοιμόμαστε του καλού καιρού...

markos-the-gnostic είπε...

ε ότι τα καημένα τα ψαράκια είναι κατά βάση όρχεις δεν τι περίμενα ποτέ..

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

δηλαδή το να "αργείς" είναι επικίνδυνο τελικά. κοίτα να δεις.

bebelac είπε...

Allmylife,
κάτι ξέρει η φύση...

Alcimede,
"δεν επιμένουν να αυταπατώνται περιμένωντας και ελπίζοντας σε φαντασιακές αρσενικές υποστάσεις"τι ωραίο!

Αλεξάνδρα,
ο καθείς και οι ανάγκες του!

Αλεπού,
ωραίο πράγμα η φαντασία ...ε;;

Γκνόστικ,
έτσι γίνεται με αυτές τις"κατώτερες" μορφές ζωής!

Photoer
Πρόσεξε: Τα αρσενικά ψαράκια.

Padrazo
Όχι, ακίνδυνο είναι...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μου αρέσει που οι αρσενικές ακρίδες και τα αρσενικά ψαράκια δεν έχουν επιλογή!! Μου φαίνεται ότι η Φύση (αν και εν σοφία ποιεί) κάπου έχει κάνει λάθος στην περίπτωση των...ανδρών!!

Χαρτοπόντικας είπε...

Η αυτοκρατορία των ακριδαισθήσεων!

Τιπούκειτος είπε...

Τελικά το λεγόμενο ισχυρό φύλο, δεν είναι και τόσο ισχυρό όσο λένε μερικοί! Αυτό μας διδάσκει ο ζωικός μικρόκοσμος.
Εξ άλλου και η περιβόητη Μεσσαλίνα, τα ίδια σχεδόν δεν έκανε;

bebelac είπε...

Χαμοκερασίτσα,
Ούτε τα θηλυκά έχουν επιλογή...

Χαρτοπόντικα,
και των ψαρ-αισθήσεων

rick,
τι είναι ισχυρό και τι ανίσχυρο, είναι μεγάλη κουβέντα

Кроткая είπε...

δλδ για να καταλάβω, οι αρσενικές ακρίδες (οι ακρίδοι), το κάνουν για να το φχαριστηθούν, ενώ τα αρσενικά ψαράκια χρησιμεύουν μόνο για αναπαραγωγή; ή δεν κατάλαβα καλά; Δεν τα πάω καλά με τη βιολογία.

εμένα πάντως οι ακρίδες - σουφραζέτες πολύ μου άρεσαν!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Krotkaya, επειδή είστε και μικρό παιδί, να μη διαβάζετε τέτοια blogs κι επηρεάζεσθε...
bebelac, να μου θυμίσετε να μη σας γνωρίσω από κοντά! (Τέτοια σημείωση έχω κρατήσει και για την Κυρία pseftra, που κυκλοφορεί με μαχαίρι, επειδή είναι θηλαστικό και δεν εμπίπτει στα χαριτωμένα παραδείγματα, που εκθέσατε...

Τιπούκειτος είπε...

Το λεγόμενο ισχυρό φύλο, στα ζητήματα του έρωτα αποδεικνύεται πολύ ασθενές, μέχρι βλακείας μάλιστα. Το λέει και ο λαός μας άλλωστε για μερικούς άνδρες, ότι τους "βάλανε οι γυναίκες στο βρακί τους"....!

allmylife είπε...

Αγαπητή μου bebelac
μπορώ να ξεφύγω λίγο από το θέμα του post και αφού εκφράσω τα βαθύτατά μου παράπονα για την κυρία Αλεπού που δις με αγνόησε!!!!
να ρωτήσω εσάς:
Σε ποιό έργο του ο Ιψεν αναφέρεται στο "ζωτικόν ψεύδος";;;;
Να ελπίσω σε μία απάντηση;
(έχει γράψει Γλάρο και ο Ιψεν;
μην γελάτε - κάτι τέτοιο θυμάμαι).
Καλημέρα.

bebelac είπε...

Ο Ίψεν μιλάει για το «ζωτκόν ψεύδος» στην «Αγριόπαπια», έργο του 1884, όπου ασκεί κριτική στους «ιδεαλιστές» ήρωες των ίδιων των έργων του !!! Στους ‘αδέκαστους’ κήρυκες της ηθικής, της εντιμότητας, τους σκληροπυρηνικούς που θέλουν οπωσδήποτε να εξυγιάνουν την κοινωνία, και στερούν τους άλλους από το «ζωτκόν ψεύδος» πάνω στο οποίο έχουν στηρίξει τη ζωή τους. Αυτό που καταφέρνουν (τουλάχιστον στο εν λόγω έργο), είναι να γκρεμίσουν τα αναγκαία προσχήματα επιβίωσης των συνανθρώπων τους και να τους σπρώξουν στην καταστροφή- στο όνομα πάντα της περιβόητης ‘αλήθειας’.
Πάντως, επειδή γενικά ο Ίψεν σε πολλά έργα του πραγματεύεται το θέμα αλήθεια- ψέμα, κοινωνική σύμβαση, ηθική, κ.λ.π., και γενικά προβληματίζεται πάνω στον απόηχο της αλήθειας στις ανθρώπινες ψυχές, και η Αλεπού το έψαχνε προκειμένου να σου δώσει μια έγκυρη απάντηση.
Φιλάκια

bebelac είπε...

krotkaya,
μη μου βάζεις δύσκολα και επιστημονικά! ένα απλά ποστάκι έγραψα!
Asteroid,
σας το θυμίζω, αλλά να ξέρετε ότι εσείς χάνετε...
Rick,
όχι μόνο στο βρακί του αλλά και στο στριγκάκι τους...

allmylife είπε...

Ευχαριστώ και τις δυό σας!!!
(κρέμες και αλεπούδες)
Αγριόπαπια - Γλάρος,
εκεί το έχασα...
:)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

bebelac, αν μου υποσχεθείτε ότι θα αλλάξετε διαβάσματα και παραπομπές, να αναθεωρήσω!!! (Είμαι και αδυνάτου χαρακτήρος, έτσι κι αλλοιώς).
Σ' ό,τι αφορά το "ζωτικόν ψεύδος", η συζήτηση μου θύμισε το τέλος διηγήματος ενός Αμερικανού συγγραφέα που καταλήγει να εκφράζει την λύπη του για τους ανθρώπους, που η ζωή τους είναι τόσο άδεια από φίλους, ώστε να μη τους χρειάζεται ένα τέτοιο ψεύδος, γιατί δεν έχουν κανένα να του το πουν, κανέναν να νοιάζεται!
Δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή το όνομα του συγγραφέα και του διηγήματος, αλλά μπορώ να ανατρέξω στην βιβλιοθήκη μου και να το βρω... Πριν από 25 περίπου χρόνια, τόχα βρει πολύ-πολύ γλυκό κι ανθρώπινο. Κι ακόμα το βρίσκω!

bebelac είπε...

Αστερόιντ,
Οφείλετε να αναθεωρήσετε και σας υπόσχομαι (αν και αυτό φοβάμαι ότι με αλλοτριώνει-για να κάνω τη σύνδεση με το δικό σας ποστ) να αλλάξω διαβάσματα…
Πάντως ο Ίψεν εννοούσε ως ζωτικόν ψεύδος, αυτό που πραγματικά πιστεύει κάποιος, όχι αυτό που μεταφέρει στους άλλους.
(Τώρα πώς ένα ποστ που ξεκίνησε να μιλάει για τους έρωτες ακριδών και ψαριών, αναβαθμίστηκε και κατέληξε στον Ίψεν, αυτό μόνο η καίρια παρέμβαση της All my life θα μπορούσε να το κάνει...)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ουδείς ψόγος, αγαπητή bebelac! Μια ζωντανή συζήτηση μεταξύ ζωντανών ανθρώπων είναι απολύτως φυσιολογικό - επιβάλλεται κιόλας - από αλλού να αρχίζει κι αλλού να καταλήγει, αφού έχει περάσει από πολλά άλλα στο μεταξύ...
Προσωπικά, άλλωστε, θα αισθανόμουν πολύ άσχημα, αν, έπειτα από τόσες μέρες, συζητούσαμε ακόμη για την αναπαραγωγή των ακρίδων και των ιχθύων.
Τώρα, μπορεί εσάς να μη σας ενδιαφέρει, αλλά εγώ πολύ χάρηκα γιατί, παρά την ηλικία μου, θυμήθηκα πως ο συγγραφέας είναι ο William Trevor. Και το θυμήθηκα χωρίς βοήθεια, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι το βιβλίο βρίσκεται στην βιβλιοθήκη του εξοχικού μου, μίλια μακριά!!!
Άλλο, λοιπόν, εννοεί ο Trevor ασφαλώς, αλλά επιμένω ότι βρίσκω πολύ γλυκειά κι ανθρώπινη την προσέγγισή του. Ελπίζω να θυμηθώ κάποια στιγμή να μεταφέρω αυτούσια την περικοπή σε post μου, γιατί Ιψενική η θέση αυτή μπορεί να μη είναι, αλλά της αξίζει κάποιος προβληματισμός...
Και ναι, αναθεωρώ!!!

Crucilla είπε...

Κατώτερη μορφή ζωής το ανδρικο φύλο;; Ασπόνδυλα; Προκαρυωτικά;;
Πάντως αν δούμε και τα στατίστικς ρε παιδιά , η μάνα φύση σας ξεφορτώνεται σιγά σιγά...Σε τι αναλογία είμαστε τώρα;; 52 -48;;